Symbiont. Wat is het?

Symbiont is een data gestuurde training welke volledig is aangepast op jouw niveau.

hoe werkt het?

Je draagt een pak met daarin 24 elektroden, waarmee je optimaal kunt bewegen en trainen.  De 24 elektroden helpen je spieren aan te spannen. Daarnaast meten ze ook je spiermassa en kracht. Tot slot meet het pak ook je hartslag. De door het pak verzamelde data wordt bijgehouden in de Curdti app.

Met Symbiont werk je gericht aan jouw persoonlijke doelen. We hebben verschillende programma’s, welke gericht zijn op kracht, uithoudingsvermogen, herstel of ontspanning. Om te zorgen dat je optimaal traint, word je door een fysiotherapeut begeleid.

waarom werkt het?

Alles in ons lichaam wordt geactiveerd en gestuurd door elektrische impulsen via het zenuwstelsel en de hersenen. Dit geldt bijvoorbeeld voor warmte en aanraking, maar ook voor pijn en de controle over je bewegingen.

Met korte elektrische impulsen beïnvloeden we dit systeem op spierniveau. Omdat het pak het werk voor jou doet hoef je er niet bij na te denken. Tegelijkertijd beïnvloedt het pak jouw hersenen, waardoor je makkelijker beweegt en de pijn verminderd.

voor wie?

Of je nou wilt revalideren, preventief je gezondheid op pijl wilt houden, of sportieve prestaties wilt verbeteren, Symbiont is geschikt voor iedereen die het pak kan dragen. Je conditie of niveau van fitheid zijn niet belangrijk. Vooral bij mensen die laag belastbaar zijn door bijvoorbeeld een chronische ziekte of chronische pijn is Symbiont zeer effectief. Bij een aantal medische aandoeningen is overleg of toestemming van een arts nodig.

preventie

Hoe blijf je tot in lengte van jaren zo gezond als maar mogelijk? Speciaal wanneer je niet zo actief bent helpt Symbiont je fysieke gesteldheid op pijl te houden. 

 

revalidatie

Je hebt net een operatie achter de rug of een worsteld met een blessure. Symbiont helpt je gericht te trainen waardoor je je kracht en uithoudingsvermogen snel verbetert.

sport

Fit ben je al. En data apps zoals Garmin of Strava gebruik je mogelijk ook al. Symbiont geeft je nog meer inzicht en helpt je je doelen te bereiken door gerichter te trainen. 

Long-covid

Eindelijk wel weer normaal die trap op kunnen lopen. Gewoon net als iedereen. Met Symbiont werk je gericht aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. 

Over Mier fysiotherapie

Vanuit onze praktijken in Harkstede en op Terschelling, ondersteunen we mensen in het terug vinden van hun conditie, uithoudingsvermogen en kracht.

Dit doen we met een breed scala aan therapievormen, zodat iedereen op eigen wijze en naar mogelijkheden, de weg naar een fit en gezond leven (weer) kan vinden.

Als mens worden we ouder. Maar in hoeverre doen we dit in goede gezondheid? Als antwoord op het moderne leven en een veelal zittend bestaan, gaan we samen met jou de strijd aan om het fysieke welzijn, en de eigen inzet hierin, sterk te verbeteren!

  • preventie 80% 80%
  • sport 75% 75%
  • revalidatie 95% 95%

Wij helpen je graag verder!

Symbiont Reinesta Mier

Reinesta Mier

Eigenaar

Symbiont Ilse Teerling

Ilse Teerling

Fysiotherapeut

Symbiont Carine Tonnis

Carine Tonnis

Sportfysiotherapeut

werk aan je lijf, verbeter je leven.

Symbiont

Of het nou gaat om preventie, revalidatie of het uitbouwen van je sportieve prestaties, symbiont helpt je je doelen te bereiken.

Zodat je niet alleen fysiek krachtiger voelt, maar bovenal beter in je vel zit.

Ontdek zelf of jij en symbiont een match zijn, en meld je nu aan voor een testsessie.