symbiont bij chronische pijn

We spreken van chronische pijn wanneer je langer pijn hebt dan de periode van het te verwachten herstel. Een breed begrip, maar de pijn is vooral vervelend. Ook regelmatig terugkomende pijn zouden we chronisch kunnen noemen. Soms is er schade van weefsel, maar soms niet meer. Pijn is dan het gevolg van ontregelde communicatie van verschillende systemen in je lichaam, sensitisatie noemen we dat. Met Symbiont beïnvloeden we dit systeem heel gericht, waardoor pijn afneemt. Afhankelijk van jouw situatie combineren we Symbiont met andere behandelmethoden zoals bijvoorbeeld Virtual Reality.

symbiont bij prikkelgevoeligheid

Veel mensen hebben last van een verhoogde gevoeligheid voor prikkels. Soms is dit ontstaan na een ongeluk, maar het komt ook voor bij burn-out klachten en vermoeidheid. De communicatie tussen je hoofd en je lichaam is verstoord en dat kost extra energie die je soms niet hebt. Met Symbiont kunnen we de communicatie tussen jouw hoofd en jouw lichaam verbeteren. Dit kost je minder energie en zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met prikkels.

jij bent het middelpunt

Omdat je huidige fysieke gesteldheid jou niet persé in staat stelt het zelf op te lossen, komt professionele hulp als geroepen. Maar voordat we met je aan de slag gaan, bespreken we samen uitgebreid je achtergrond en doelen. Daarbij gaan we niet alleen uit van wat je als beperking ervaart, we kijken juist ook wat je wel kan, en hoe je dat verder kan uitbouwen. Met de op jouw persoonlijk ingerichte trainingen werken we expliciet aan je spierkracht, je uithoudingsvermogen en algehele fysieke conditie. Uiteraard op een manier waarop je je grenzen langzaam een beetje opschuift, maar niet overschrijdt.

samenwerken aan verbetering

Het inzetten van Symbiont bij revalidatie betreft in de meeste gevallen een aanvulling op de fysiotherapie. Je voortgang wordt intensief gemonitord en we bespreken de uitkomsten van de data. Uiteraard willen we ook graag van jou weten hoe je de vooruitgang ervaart. Wat er ook speelt, je staat er niet alleen voor, we doen het samen. 

Eindelijk weer fitter voelen

Wil je je eindelijk weer fitter voelen? Voelen dat alles makkelijker gaat? Zowel lichamelijk als mentaal? We helpen je graag revalideren, zodat ook jij er een fitter lijf en leuker leven voor terugkrijgt.

voor wie?

Symbiont is geschikt voor iedereen die het pak kan dragen. Je leeftijd, conditie of niveau van fitheid zijn niet belangrijk. Vooral bij mensen die laag belastbaar zijn door bijvoorbeeld een chronische ziekte of chronische pijn is Symbiont zeer effectief. Bij een aantal medische aandoeningen is overleg of toestemming van een arts nodig.

werk aan je lijf, verbeter je leven.

Symbiont

Of het nou gaat om preventie, revalidatie of het uitbouwen van je sportieve prestaties, symbiont helpt je je doelen te bereiken.

Zodat je niet alleen fysiek krachtiger voelt, maar bovenal beter in je vel zit.

Ontdek zelf of jij en symbiont een match zijn, en meld je nu aan voor een testsessie.